espati.lv

Patiesība par KALCIJU, kuru tev nestāsta

Patiesība par KALCIJU, kuru tev nestāsta

Autors: Olga Matīsa
Foto: www.bigstockphoto.com
8. februāris

>   Izdrukāt
>   Nosūtīt

Kā zināms, kalcijs cilvēka organismā ir viens no nepieciešamākajiem elementiem. Jau no agrajiem skolas gadiem mums tiek mācīts, ka tas nepieciešams kaulu un zobu stiprumam. Tāpat tiek stāstīts, ka kalciju ieteicams uzņemt tieši ar piena produktiem. Vai zināji, ka ir vēl daudzi citi produkti, kurus ikdienā, iekļaujot savā ēdienkartē, vari uzņemt nepieciešamo kalcija dienas devu?

Produkti, no kuriem vari uzņemt kalciju:

  • Sezama sēklas 670-975 mg / 100 g
  • Nātrene - 713 mg / 100 g
  • Ceļmallapa - 412 mg / 100 g
  • Saulespuķu sēklas - 367 mg / 100 g
  • Mežrozītes - 257 mg / 100 g
  • Mandeles 252-273 mg / 100 g
  • Pētersīļi - 245 mg / 100 g
  • Lazdu rieksti - 226 mg / 100 g
  • Amaranta sēklas - 214 mg / 100 g
  • Krese salāti - 214 mg / 100 g

Lūk, kādas ieteicamās kalcija dienas devas iesaka uzņemt Pasaules Veselības Organizācija dažādām vecuma grupām:

  • Bērniem līdz 3 gadiem - 600 mg.
  • Bērniem no 4 līdz 10 gadiem - 800 mg.
  • Bērniem vecumā no 10 līdz 13 gadiem - 1000 mg.
  • Pusaudži no 13 līdz 16 gadiem - 1200 mg.
  • Jaunieši no 16 un vecāki - 1000 mg.
  • Pieaugušie 25 līdz 50 gadiem - no 800 līdz 1200 mg.

Rūpējies par savu veselību, kaulu un zobu stiprumu. Dažādo savu un savas ģimenes ēdienkarti, lai kalcijs tiktu uzņemts garšīgā veidā! Tāpat, plānojot ēdienkarti, kurā vēlies ieviest kalcija saturošus produktus, neaizmirsti, ka pastāv arī tādi produkti, kuri kalcijam neļauj uzsūkties organismā, jeb, tā dēvētie, kalcija zagļi. Tie ir kofeīna saturoši dzērieni vai tauku saturoši ēdieni.



Saistītie raksti

Piena zobi

Uzbūvē nākotni ar kalciju!



Pastāsti draugiem: draugiem.lv twitter.com twitter.com

> Komentēt

Maija (viesis), 25. februāris, 12:12

Tad nu gan "patiesība par kuru nestāsta"!!! Raksts tukšuma aizpildīšanai

Ziņot par nekorektu komentāru



kontakti    |    reklāma    |    espati.lv    |    kļūsti par autoru    |    saistību atruna